Alla inlägg under februari 2011

Av Backebo Runners - 28 februari 2011 18:28

Per:
Efter ha tränat tre dagar på raken utan bakslag så kan jag glädjande nog friskförklara mig. Det var segt, måste ha haft någon form av virus som bet sig fast. Nåja, nu känns det bra igen och i söndags sprang jag 14 km och visst var det lite segt på slutet men på det hela gick det bra. Nu får vi se hur lång tid det tar att komma tillbaka efter 4 svaga veckor (varav 3 veckor helvila med mycket hosta mm). Helena försökte få med mig ut idag, men tänkte att komma igång lite försiktigt med intervallerna i morgon så idag blir det vila och Helena springer själv nu. Bra jobbat!


Jaha, och det där med Biff Rydberg, var det bara snack eller?
Nejdå, i lördags blev det kalasmat, se själva:
        


Underbart gott.

Kom ihåg att bara bryna köttet, det skall vara ordentligt rött innuti. Och snåla inte med svartpepparen, den ger god smak. Och använd massor av potatis och lök, det brukar gå åt. Vilket vin man vill ha till är en smaksak, själv är jag svag för Bordeaux. I vårt fall drack vi en Ch. Camensac 2003. Mycket god doft och smak med fortfarande kraftiga tanniner, kan nog ligga till sig några år och bli ännu bättre.

Av Backebo Runners - 25 februari 2011 20:17

Per:
En riktigt intensiv vecka med mornar mellan 04.30 och 05.00 börjar närma sig sitt slut. Tokkörigt på jobbet med sena kvällar och tjänsteresor. För att hitta någonting av en motvikt till allt detta så började Helena och jag tidigt i veckan prata om vilken mat vi skulle äta på fredag. Jag hade en stark önskan om någon form av rött kött. Eller snarare, någonting som passade till en fin äldre Bourdeaux. Det är på något sätt back to basics för mig, typiskt ett tecken på stress. Efter lite diskuterande så stod det klart för oss att det skulle bli biff Rydberg.


När fredag morgon väl kom så kändes det inte riktigt lika självklart längre. Hmm, kanske passar det bättre till lördag kväll eftersom det inte kommer att bli någon sovmorgon på lördag heller. Kanke en pasta med vitlök och chilipeppar. Lika enkel som den är god. Förrätt? Tja, en getostmacka med honung i ugnen funkar alltid.


Så blev det och vi skickade på lite purjo och räkor också och det blev mycket bra. Den här skulle man göra oftare, enkel men fantastiskt god och en ordentlig sting av chili. Man ska inte klia sig i ögat efteråt eller någon annan vital kroppsdel heller för övrigt (sist vi gjorde denna rätt fick jag peta ut Helenas linser).

Så här gott blev det:


         

Träning?
Javisst ja, detta är ju en träningsblogg.
Var helt slut när vi kom hem och hade siktet inställt på något helt annat än löpning men blev utskickad av Helena så det blev 8 km i skaplig fart. Kändes mycket bättre efteråt.

Mitt femte pass i februari, I'm on a roll!
     

Av Backebo Runners - 15 februari 2011 20:38

Per:
Det bloggas inte så mycket nu och det beror forfarande på att träningen funkar inte riktigt som den ska. Jag försökte komma igång efter min bauta förkylning förra veckan och sprang tis-ons och lördag. Och tisdag och onsdag gick bra, men sedan har jag inte känt mig 100%. Haft ett diffust tryck över bröstet. Vet inte vad det är men väljer att helvila tills jag känner mig helt bra.


Men, bakningen går bra. I helgen testade jag att blanda i 20% grahamsmjöl och 5% rågsikt i levainen och det blev supergott! Riktikt saftigt och fint. Det måste ni testa, se själva:

      

Av Backebo Runners - 8 februari 2011 21:46

Per:
Det har ju varit lite tyst och stilla här på bloggen och det har sin anledning. Jag har varit sjuk. Förkyld. Men nu är jag bra och sprang en sväng i kväll. 10 km i lugn och fin fart. Det var halt och mörkt, men oj vad skönt att vara igång igen. Och det gick inte så dåligt alls, kändes förvånansvärt bra med tanke på hur länge sedan jag tränade. Men nu är det slut på vilan, nu ska ni få se på andra bullar!

Jag bjuder också på lite bilder från helgens bak.Andra bullar!

 

      
En ensam levain              Levain med sällskap         Focaccia

Träna glosor med Ovido