Alla inlägg under mars 2013

Av Backebo Runners - 3 mars 2013 20:07

Helena:

Vinterns nötande börjar ge utdelning. Skön känsla när man klarar så mycket mer än man tror. Torsdagens snabbdistans med Per som farthållare var jobbig (han stod inte högt i kurs på sista kilometern kan jag lova...) men ett kvitto på att träningen går åt rätt håll. Per hade fått direktiv om att hålla 4:45 i åtta km efter att jag fått bestämma farten på uppvärmningen. Efter en trevande första kilometer på 4:50 och ett toastopp på den andra ökades farten för varje kilometer. Utan att jag fick veta något (eller märkte något heller för den delen), tror Per njuter i smyg av att pressa mig till bättre prestationer. Men sista kilometern genomskådade jag honom, den gick på 4:14 (!) och det pep i luftrören för varje andetag. Bara att bita ihop för att be om nåd finns inte, skulle aldrig tillåta mig nederlaget att vika ner mig. Och så är det ju så himla kul att kunna springa tillsammans så då pressar jag mig gärna "för laget". Totalt blev det ca 15 km, de sista på riktigt isigt underlag.


I lördags förmiddag stack vi ut på ett lugnare pass där vi efter ca 5 km skildes åt. Jag sprang ytterligare 3,5 km varav en över Västerbron med isig småspik piskandes i ansiktet. Inte undra på att jag sprang som snabbast där, ville bara komma bort från vintern. Tji vår. Snittade 4:56 trots att det var halt och att jag sprang odubbat, väldigt nöjd med passet.


Idag sprang jag drygt 25 km med TSM i snittfart 5:17. Söndagarnas långpass börjar verkligen göra skäl för namnet, lite som point of no return inför maran. Nu är det bara att hålla i hatten och springa med!


 

Av Backebo Runners - 2 mars 2013 17:10

Helena:

I måndags gick vi igång med badrumsrenoveringen efter nästan ett års funderande och planerande. Badrummet är väldigt litet, har snedtak och stort fönster så möjligheterna för vad man kan göra är begränsade. Dessutom har vi både tvättmasin och torktumlare i detta lilla utrymme. Och husets enda duschmöjlighet...  Samtidigt har det varit en utmaning att utnyttja ytan maximalt utifrån våra önskemål. Badkaret har fått lämna utrymme för dusch som i sin tur bytt plats med tvättstället, tror det kan bli riktigt bra.  


Men den stora utmaning är hur vi ska få ihop det här med träning 5-6 gånger i veckan och den hög med sunkiga träningskläder som genereras med det faktum att vi varken har dusch eller tvättmaskin de närmaste veckorna...


 
Vad har vi gett oss in på...?


Problemet med dusch har vi löst med träningskort till både Sätrahallen och F&S (som vi så påpassligt vann i Kista Iron Man). Lite meckigt är det att få ihop logistiken vissa dagar, men det funkar i alla fall. Och när tvättkorgen är överfull får vi göra som i amerikanska filmer och åka till tvättomaten inne i stan.  :)


 
Nu har vi utedass!


Samtidigt får vi chans att springa nya rundor inne i stan, i torsdags blev det en snabbdistans på Kungsholmen och Södermalm och i förmiddags sprang vi Riddarfjärden runt.

 
Nu är hela rasket rivet...

Träna glosor med Ovido