Alla inlägg den 3 mars 2013

Av Backebo Runners - 3 mars 2013 20:07

Helena:

Vinterns nötande börjar ge utdelning. Skön känsla när man klarar så mycket mer än man tror. Torsdagens snabbdistans med Per som farthållare var jobbig (han stod inte högt i kurs på sista kilometern kan jag lova...) men ett kvitto på att träningen går åt rätt håll. Per hade fått direktiv om att hålla 4:45 i åtta km efter att jag fått bestämma farten på uppvärmningen. Efter en trevande första kilometer på 4:50 och ett toastopp på den andra ökades farten för varje kilometer. Utan att jag fick veta något (eller märkte något heller för den delen), tror Per njuter i smyg av att pressa mig till bättre prestationer. Men sista kilometern genomskådade jag honom, den gick på 4:14 (!) och det pep i luftrören för varje andetag. Bara att bita ihop för att be om nåd finns inte, skulle aldrig tillåta mig nederlaget att vika ner mig. Och så är det ju så himla kul att kunna springa tillsammans så då pressar jag mig gärna "för laget". Totalt blev det ca 15 km, de sista på riktigt isigt underlag.


I lördags förmiddag stack vi ut på ett lugnare pass där vi efter ca 5 km skildes åt. Jag sprang ytterligare 3,5 km varav en över Västerbron med isig småspik piskandes i ansiktet. Inte undra på att jag sprang som snabbast där, ville bara komma bort från vintern. Tji vår. Snittade 4:56 trots att det var halt och att jag sprang odubbat, väldigt nöjd med passet.


Idag sprang jag drygt 25 km med TSM i snittfart 5:17. Söndagarnas långpass börjar verkligen göra skäl för namnet, lite som point of no return inför maran. Nu är det bara att hålla i hatten och springa med!


 

Träna glosor med Ovido