Senaste inläggen

Av Backebo Runners - 13 februari 2012 15:27

Helena:

Mycket har hänt sedan sist. Rehabträningen och gnetandet på cykel och löpband har gett resultat. Lägg till ett par pass i roddmaskin och 38 varv i Sätrahallen så har ni insatsen. Sprang 20 km med TSM igår och njöt av varenda meter i solskenet och snömodden. Det gick visserligen inte fort, men det var inte heller avsikten med passet, utan en avstämning och ett kvitto på att jag KAN och ORKAR springa långpass igen. En helt otroligt skön känsla!  

Av Backebo Runners - 26 januari 2012 22:00

Helena:
Jag springer! Hängde med Per bort till Sätrahallen ikväll för att prova på det här med löpning. Kändes väldigt underligt att springa igen, men samtidigt otroligt skönt. Och kul att träna med Per igen, det var ju ett tag sedan sist...

Fick ihop 3 x 1000 m innan jag valde att kliva av. Vågar (och orkar inte...) inte mer så här första gången. Måste hålla mig till mitt mantra. Sakta men säkert. 


Per:
Efter två besök hos sjukgymnasten tidigare och ett hos kiropraktorn igår så har det känts så bra att jag vågade mig på ett lite snabbare pass idag. Och trevligt nog så hängde Helena på till Sätrahallen. Det var länge sedan vi hade en teamträning i Backebo Runners (dvs med kläderna på alltså) och det var mycket trevligt att träna tillsammans igen. Jag hade tänkt att springa 2000 meters intervaller, men när jag startade så insåg jag ganska snart att det gick fortare än så så jag tänkte om till tusingar istället. Orkade bara fyra stycken, på den femte klev jag av efter 600 meter. Flåsade som en blåsbälg och hade ingen ork kvar. Men tiderna var rätt ok med tanke på all ofrivillig vila, mellan 3:29 och 3:24. Men det viktigaste var att det kändes bra i ljumsken, sköönt! Men det blir inget IVDM 3000 meter på lördag tyvärr. Jag får hitta en 3000 meter tävling senare i vinter i Stockholm. Om någon känner till någon sådan där även glada amatörer är välkomna så tar jag tacksamt emot tips.

Av Backebo Runners - 23 januari 2012 21:38

Per:
Nu kör vi lite rehabträning. Eller snarare Helena gör det och jag sköter musiken och instruktioner. Rätt kul faktiskt, man kanske skulle bli spinninginstuktör. Man liksom kan ta ut sin egen träningsiver på andra. Man blir inte ens svettig, men det blir Helena vill jag lova. Hehe...


 
50% av Backebo rehab

 

Själv körde jag lite försiktigt på löpband på lunchen (häromdagen stod de och delade ut tre veckor gratis träning på ett gym i Kista och jag nappade direkt. Bra timing med tanke på snön och halkan). Det blev totalt 8 km med fyra kilometer långa fartökningar, två i fyra fart och två i 3:45. Och skönt nog så känns det bra i ljumsken, ta i trä. I morgon ska jag träffa min sjukgymnast och få lite styrkeövningar, det blir nog bra. Förra gången jag träffade honom tyckte han jag såg lite svag ut i sätesmuskeln och han trodde det kunde vara orsaken till min ömma ljumske. Vi får se, men det går definitivt åt rätt håll för Backebo Runners nu.

Av Backebo Runners - 17 januari 2012 17:36

Helena:

I'm in.


Per:
I'm in.


 

Yes!!

Av Backebo Runners - 14 januari 2012 22:49

Helena:

Oj, oj - nedräkningen har börjat och nu gäller det att komma igång med träningen. Från 0 till 42,2 km på ett halvår. Årets första förkylning är avklarad och rehabträningen med TSM har kommit igång. Nästa vecka börjar konditionsträningen på löpband och cykel. Sakta men säkert är mantrat att rabbla.


En extra sporre till nystart fick jag häromdagen då jag såg att jag hamnat i startgrupp 1A i LT10. Äntligen! Att seedningsreglerna utökats med 3 min gjorde förstås sitt till, men lite av ett plåster på såret känns det som efter det snöpliga slutet på förra årets lopp som inte ens fick en start.

Av Backebo Runners - 12 januari 2012 18:03

Per:
Helena har ju varit skadad en tid (men lyckligtvis på väg tillbaka nu) och nu har jag tyvärr gjort henne sällskap på avbytarbänken. Har nämligen fått ont i en ljumske som kräver vila (det är bristen på svettiga träningskläder som håller lukten av pungråtta i badrummet borta). Jag körde rätt hårt förra veckan och i söndags på passet kändes ljumsken lite stel i början och tänkte inte mer på det men på måndagen fick jag ont och har vilat sedan dess. I min ålder har man inte råd att vara skadad, man har för dåligt läkkött och tappar för mycket. Men det är antagligen en överansträngning, det har hänt mig förrut. Lyckades få en tid hos en sjukgymnast (som Helena har kommit i kontakt med på TSM) och var hos honom idag. Han tyckte jag var för stel och hade för korta muskler (surprise!) samt var lite för svag på baksidan i förhållande till framsidan. Så nu har jag fått ett stretchprogram som skall köras igenom tre gånger per dag. Undrar hur kollegorna kommer att reagera när jag lägger mig på skrivbordet och sträcker ut höftböjarmusklen? Men de tycker redan jag är konstig så det gör inget.   


     
Råttan på bilden har inget med innehållet i texten att göra, 
den var jultrafikens första offer.

Av Backebo Runners - 5 januari 2012 13:16

Helena:

I morse drabbades ca 23.000 abonnenter i sydvästra Stockholm av elavbrott. Per var ute på en morgonjogg inför dagens intervallpass och märkte inget av det (förutom att han noterade att det var ovanligt mörkt i alla hus...) medan jag stod med näsan in i garderoben när det plötsligt blev becksvart.


Tunnelbanan slutade fungera på sträckan förbi vår station och bussen börjar inte gå förrän på måndag så när morgonbestyren var avklarade började jag promenera in mot stan. Och vilken morgon det var - solen sken från klarblå himmel, det var vindstilla och bara någon minusgrad. Det blev 3 km promenad innan jag hörde på radion att tunnelbanan börjat gå igen och jag kunde slinka ner på närmsta station för vidare transport. Känns som jag fick till ett perfekt "träningspass" och en rejäl dos D-vitamin på köpet tack vare ett tekniskt fel i ett ställverk.   

Av Backebo Runners - 1 januari 2012 19:50

Helena:


...löpmängd: En fin kurva fram till störtdykningen på hösten. Liknar mest ett börsras...

     

...uppvärmning: Som den stressade storstadsmänniska man blivit gäller det att utnyttja tiden maximalt. Så varför inte använda transportsträckan på ca 1 km från parkeringen vid infarten till Hagaparken till starten när årets Parlopp skulle springas? Särskilt som det var enda chansen att hinna i tid till starten...

...lopp: Helt klart Stockholm Halvmarathon som var något av examen efter sommarträningen med TSM. Sprang över förväntan och kom i mål på 1.36.27 och en 88:e plats.

...DNS: Tjejmilen, LT10 och Hässelbyloppet. Alltid en besvikelse att inte kunna springa planerade lopp.

...bittra tårar: Fälldes strax innan starten på Lidingö. Och fler skulle följa de kommande två månaderna när kryckorna var mina ständiga följeslagare.

...förståndigaste beslut: Att inte försöka mig på att genomföra LT10. Vågar inte tänka på hur illa det kunde ha slutat.

...tålmodigaste: Min Per så klart. Som stöttat och peppat, i medgång och motgång när jag som mest behövt det. Vad vore livet utan dig? 

  
Han kan sabrera också!


Per:
...löpmängd: 309 mil. Nio fler än i fjol.

...lopp:

IVDM Sätrahallen 2011-01-16 3000 m                  10:20.45

Premiärmilen 2011-03-27                                   38:53

Paris Marathon 2011-04-10                                 3:00:55

Kungsholmen runt 2011-05-07                             36:47

Klubbmatch Ericsson-Telia 2011-05-12 (10km)     39:04 

Göteborgsvarvet 2011-05-21                               1:21:47

Parloppet 2011-06-09, 5km                                17:14

Grevskapsloppet 2011-07-02, 10 km                    36:45
Musköloppet, 2011-07-09 10km                           37:20
Midnattsloppet 2011-08-13                                  37:01

Kistaloppet 2011-09-10                                       38:09
Hässelbyloppet 2011-10-16                                 36:39

Solsidan runt 2011-10-22 (10km)                         37:42

New York Marathon 2011-11-06                          2:59:25
Nyårsloppet 2011-12-31 (10 km)                         36:39


Så här har det sett ut. Inga pers men det har gått rätt så bra ändå. New York var årets höjdpunkt, så himla kul! Jag var trött efter den ganska jobbiga bron över från Queens till Manhattan men när man kommer ned på 1st Ave så möts man av ett hav av skrikande människor. Mäktigt. Den bilden har jag på näthinnan och plockar fram när det går tungt. Att vi också hade så trevligt tillsammans alla fyra och hann se massor av stan trots Helena på kryckor gör det också till årets semester.

Paris var också en höjdare, både som lopp och semesterresa med Helena och barnen.

På Midnattsloppet kände jag mig väldigt stark och fick till en bra tid.


...mindre lyckade lopp: Premiärmilen gick inte bra, ett skitlopp. Kistaloppet gick inte heller speciellt bra men jag vann en mobiltelefon i alla fall. Och Frank. Han sover numera i sängen.


...sko: Saucony Mirage. Otroligt skön, lätt men fulldämpad. Funkar till allt.


...träningsläger: Grövelsjön. Jag och Helena åkte upp en långhelg i oktober och jag fick in ett par sköna "höghöjdspass" bl a över Dyllen.


...skitmånad: Februari. Jag har åkt på förkylningar i februari, ofta två stycken efter varandra, tre år på raken. Måste bryta den trenden nu.


...insikt: Jag har nog hamnat lite på en platå under året och behöver få till ordentliga långpass och hårda intervaller nu under vintern för att förbättra mig. Har fått bra analyshjälp av Mikael M och jag är försiktigt optimistisk inför 2012.


...mest saknade träningskompis: Helena som har hoppat på kryckor under en stor del av hösten. Nu är hon på G igen och jag ser fram emot alla träningspass vi ska ha tillsammans i vinter och vår. Hon är min återhämtningscoach, träningskompis och älskling! Jag älskar att resa och träna tillsammans med henne.


...spurt: Nyårsloppet i Vallentuna. Hela andra varvet låg jag 20-40 meter bakom en kille och ett Pre citat malde i huvudet; "Something inside of me just said 'Hey, wait a minute, I want to beat him,' and I just took off". När det är ca 200 meter kvar blir det en liten nedförsbacke där jag lyckas uppbåda de sista krafterna och får upp farten ett snäpp och lyckas ta mig förbi killen och säkra 10:e platsen. Väl i mål är jag så trött att jag missar att ta medalj och då kan ni ju förstå själva hur slut jag är :-)

...förebild: Min pappa som vid 78 års ålder fortfarande jobbar långa dagar i skogen och inte visar några tecken på att vilja dra ned på takten. Inte varje dag men säkert 3-4 dagar per vecka. Jag hoppas jag är hälften så stark vid den åldern som han är.
Backebo Runners:


...löparkompisar: Jerker och Henrietta från Linköpings Löparklubb. Alltid lika kul att träffas och springa stora som små lopp ihop. Särskilt som den inbördes placeringen numera aldrig är given för tvåan, trean och fyran.

 


...fan club medlem: Micke W som sprungit ett par lopp för Backebo Runners Fan club. Vackert!

...vin: En Champagne så klart. 1996 Pol Roger Brut Rosé. Perfekt att avnjuta en varm sommarkväll tillsammans med goda vänner.


 

Träna glosor med Ovido